Soma'da maden faciası
Manisanın Soma ilçesinde maden ocağında trafo patlaması sonucu yangın meydana geldi. Yüzlerce işçi ocakta mahsur kaldı.
Bölge Haberleri
Yayın: 14 Mayıs 2014 - Çarşamba 00:00
Güncelleme: 14 Mayıs 2014 00:00
Soma

Manisa`nın Soma ilçesinde maden ocağında trafo patlaması sonucu yangın meydana geldi. Yüzlerce işçi ocakta mahsur kaldı.

Manisa`nın Soma ilçesinde bir kömür madeninde çıkan yangında ölü sayısı artıyor.

Soma Kömür İşletmeleri`ne ait kömür ocağında dün trafo patlaması sebebiyle yangın çıktı. Yangın nedeniyle ocakta elektrikler kesildi. Elektrik kesintisi sonucu galeride asansörler çalışmayınca işçiler zehirli karbonmonoksit gazının doldurduğu ocakta mahsur kaldı.

Yangın, 787 işçinin madende bulunduğu vardiya değişimi sırasında yaşandı. İşçilerin büyük kısmının karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybettiği belirtildi. Ocakta halen bulunan yüzlerce işçiye ulaşma çalışmaları devam ediyor.

`İhmale kayıtsız kalmayız`

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma`da maden ocağında çıkan yangında ölenlerin sayısının 201`e yükseldiğini bildirdi. Zamanın işlediğini, daha da kritik bir döneme girildiğini dile getiren Yıldız, kurtarma çalışmalarının ara verilmeden tüm hızıyla sürdüğünü vurguladı. Bakan Yıldız, "İhmal varsa kayıtsız kalmayız" dedi.

Madenden yaralı olarak çıkarılan ve sayılarının 80`i aştığı belirtilen işçiler sağlık durumlarına göre çevre il ve ilçelerdeki hastanelere sevk ediliyor.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Salı 20.3 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 15.7 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Zorunlu kış lastiği uygulamasında tarih öne çekildi

2

ERDEKLİ ÇİFTÇİLER TARIM FUARINDA

3

Erdek Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı

4

Teknik Direktör Gürsel: “3 puan aldık, mutluyum”

5

Bandırmaspor: 2-Ümraniyespor: 1

6

Ahmet Akın, can dostları Pati Park ile buluşturdu

7

Balıkesir’den Gazze’ye vicdan köprüsü